Total Yaught Services

You are here:Hoofdmenu»Wat doen wij?»Motoren»Motoren

Motoren

Hits: 2885

Motoren...

Boot motoren, een veel besproken onderwerp ! Een niet te onderschatten onderwerp ook, want het is vaak het belangrijkste technische component voor veel watersporters om van hun boot te genieten. Voor zeilboten is het o.a. het middel om havens uit en in te komen, voor motorboten is het de altijd de voortstuwing, zodoende dus in de meeste gevallen onmisbaar. Maar waar vaak niet over nagedacht wordt en nog veel belangrijker is, is dat het ook de rem en zelfs de "NOODSTOP" is !

We moeten er toch niet aan denken dat de "motor" er mee stopt als we het amsterdam-rijn kanaal oversteken en er komt een tanker aan van 3000 ton, je hoeft helemaal geen rijke fantasie te hebben om te bedenken wat dan de gevolgen zullen zijn voor uw boot maar ook voor de opvarenden ! Dit is de belangrijkste reden om te zorgen dat de "motor" van uw boot in goede conditie wordt gehouden zodat u als eigenaar weet dat u er alles aan heeft gedaan om met een betrouwbaar schip het water op te gaan.

 

"Neem contact op voor een uiterst betrouwbare, en zuinige motor voor uw situatie!"

Om die motor in goede conditie te houden en er daarmee dus voor te zorgen dat de hoogst mogelijke betrouwbaarheids graad wordt bewerksteligd is goed onderhoud nodig, en dat goede onderhoud bestaat niet allen uit het op tijd olie verversen en filters vervangen maar uit veel meer. Daar voor heeft "TOTAL YAUGHT SERVICES" de juiste kennis en mogelijkheden in huis, specifiek op het gebied van bootmotoren. Natuurlijk kunnen wij net als u niet "IN" een motor kijken, echter met onze kennis, test en meet apperatuur en ervaring zijn wij zeer zeker in staat om uw boot motor goed te onderhouden of te repareren !

Kwaliteit, betrouwbaarheid, zorg voor het milieu, lage operationele kosten en een hoge servicegraad zijn altijd de belangrijkste kernwaarden binnen ons bedrijf.

Een goed onderhouden motor / instalatie is veiliger, presteert beter, gaat langer mee en geeft u veel meer vaarplezier !!! Wij kunnen het onderhoud van alle bekende merken inboard motoren voor u verzorgen, maar met die zorg houdt het bij ons niet op, want mocht er zich onderweg toch onverwachte pech voordoen dan kunnen wij veelal met onze zeer goed uitgeruste "servicewagen" ter plekke de overlast tot een minimum beperken.

Enkele tips voor zoveel mogelijk vaarplezier zijn;

Contoleer de motor-ruimte iedere "vaardag" voordat u de motor start op,

  • Motorolie-peil

  • Koelvloeistof-peil

  • Lekkages (in de motorruimte met name onder de motor)

  • Wierpot (schoon en goed gesloten)

  • Kranen in de juiste stand (koelwater en brandstof)

  • Water en/of vuil in de vochtvanger van het "branstof-voorfilter" (indien aanwezig)

  • Komt er water uit de uitlaat na het starten (alleen bij interkoelsysteem of watergekoelde uitlaat)

Wij kunnen over dit onderwerp wel een boek schrijven, dat is echter op deze pagina niet de bedoeling ! Wat wel de bedoeling is, is dat u als watersporter uw technische instalatie goed controleerd. En indien er zich storingen voordoen die u zelf niet weet te verhelpen neem dan contact op met......